CK Granit

Leif Eriksson är klubbchef för en av Sveriges största Curlingklubbar CK Granit. Klubben har sin hemmabas på Testebovallen i Strömsbro och sedan Eriksson tog över jobbet som klubbchef 1999 så har Curlinghallen både renoverats och byggts ut. I CK Granit finns det 52 lag som spelar i olika seriesystem och klubben består av ca 300 medlemmar. Där den yngsta är 8år och den äldsta är 83år. Det är alltså en bred åldersdifferens på utövarna i klubben där det finns 40 idrottande pensionärer som spelar i seriesystem samt ett 20-tal barn som är nybörjare inom idrotten. En idrott som växte rejält i Gävle efter att CK Granit tillsammans med Curlingförbundet och Gävlekommun arrangerat Curling-VM 2004 i gamla Gavlerinken.

 CK Granit bildades 1963 och det var några män som startade klubben och dess verksamhet växte först fram vid Nynäs för att sedan förflyttas 1979 till Testebovallen där den ligger idag. I år var det en stor händelse för några tjejer från CK Granit som var med och vann Junior VM i Schweiz. Trots framgången är svårt att få talanger och hitta nya som är intresserade att börja med Curling. Leif Eriksson berättar hur antalet nybörjare skiftar mycket under årens lopp men hoppas på en mer stadig uppåtgående desto mer Curling växer till en publiksport.

 För att få in pengar hyr klubben bland annat ut banorna till företag som kan lägga sina konferenser i hallen där arbetarna får prova på att utöva Curling. Alla pengar som kommer in till klubben är eftertraktade då det är dyra resor och dyra driftkostnader som måste betalas för att klubben ska ha en fungerande verksamhet. Pengarna som kommer från Gävle Bingoallians är även dem eftertraktade och med ca 50-60tusen/kr per år bidrar pengarna till en del av alla kostnader. Pengar som har kommit in från Bingoalliansen sedan starten då CK Granit varit med från början av sammanslutningen.

 Vill du läsa mer om föreningen så klicka på nedanstående länk:

http://www.ckgranit.com/

 

Text: Tobias Bokström

Följ oss på Facebook