GGIK Hockey

Den sjätte maj 1906 bildades Gävle Godtemplares Idrottsklubb. En förening som har många idrottsverksamheter i sin historik, däribland fotboll, gymnastik, handboll, friidrott, innebandy och hockey. Där klubben fortsatt har verksamhet i fotboll, innebandy och hockey samt står som arrangör för olika friidrottsevenemang. Gävle GIK:s hockeylag föddes i skiftet mellan 30-talet och 40-talet där den största framgången i klubben är SM-guldet säsongen 1956-1957. Hans ”Stöveln” Öberg var en av lagets stora pionjärer under guldsäsongen och trots att laget gått ner i seriesystem sedan dess producerar klubben fortsatt talanger ut i hockey Sverige. Där den senaste spelaren är Calle Järnkrok som idag spelar för Brynäs i Elitserien.

 Kristina Leima som är anställd på kansliet är en hängiven förälder som började arbeta ideellt i klubben 1987 då hon bland annat satt i sekretariatet under hemmamatcherna. Kristinas två söner har båda representerat GGIK hockey och utvecklats i klubben och idag får Kristina istället genom sitt arbete följa de små barnens steg i hockeyskolan till att bli duktiga hockeyspelare i klubben eller i andra framtida klubbar. När Kristina pratar minnen, kommer det gärna på tal hur de små glädjeämnena i varje spelare präglar klubben i deras arbete. I fikarummet delas allt vad som händer på träningarna och tränarna är intresserade i varenda individ och deras utveckling i föreningen.

 Tillsammans med Strömsbro IF och Hille/Åbyggeby IK så driver GGIK hockey junior- och seniorhockey i det gemensamma laget Team Gävle. Laget spelar i Division 2 och arbetar ihop pengar genom att bland annat jobba på olika evenemang. Gävle Bingoallians är en annan viktig inkomstkälla för GGIK hockey där de får 2,55 % av det ekonomiska överskottet som Bingon för in. Procentandelen från Bingon tillsammans med aktivitetsstöd och spelaravgifter etc. gör att den anrika hockeyklubben Gävle Godtemplares Idrottsklubb kan fortsätta sköta en fungerande hockeyverksamhet för alla spelsugna barn, ungdomar och vuxna som brinner för idrotten.

 

Vill du läsa mer om föreningen så klicka på nedanstående länk:

http://www5.idrottonline.se/default.aspx?id=22690

 

Text: Tobias Bokström                        

Följ oss på Facebook