Hille/Åbyggeby IK

Hockeylaget i Hille startade 1976 av en grupp entusiastiska föräldrar. Gruppen sökte sig till Hille IF som då endast hade fotboll i föreningen. En av dessa personer var Bengt Mickelsson som sitter som ordförande för föreningen nu och som varit med redan från starten 1976 i hockeyföreningen. Mickelsson berättar hur de i början brukade spola upp is utanför bostadsområdet i Hille för att ungarna skulle få ha någonstans att kunna åka skridskor. Samma angelägenhet till barnens utveckling har följt med klubben under alla år. Pengarna som klubben får in från bland annat Gävle Bingoallians går oavkortat till lagen i föreningen så att spelarna ska få ut så mycket hockey som möjligt. Mickelsson berättar att föreningen varit med i Gävle Bingoallians sedan starten och han är nöjd med vad Bingoalliansen ger i utdelning till föreningen. Pengar som är en välbehövlig månadsinkomst tillsammans med bland annat lottförsäljning. 

 

På 80-talet blev hockeysektionen i Hille IF så pass stark så att fotbollen och hockeyn delades och blev två olika föreningar. 1986 bildades Hille/Åbyggeby IK och idag har de ett nödvändigt samarbete på pojk- och ungdomsnivå tillsammans med Strömsbro IF där träningsförhållandena blir bättre om barnen kan träna med tjugo man på träningarna. Samtidigt har HÅIK varit med och bildat Team Gävle i J18, J20 och på seniornivå.

 

Mickelsson ser en positiv trend där allt fler barn söker sig till hockeyskolorna. Hockeyn växer sig starkare i en redan stor hockeystad och med den nya planerade hallen på Testebovallen i Strömsbro kommer det att skapas bättre träningsmöjligheter för fler ungdomar och bidra till flera ungdomars utveckling. En tillväxt som redan är stark i HÅIK med bra ledare och bra spelare vilket de visade i DM-slutspelet 2010 med ett brons, två silver och tre guld på ungdomssidan. Trots denna framgång gäller fortsatt arbete för barnens framsteg i en av Gävles bästa ungdomsföreningar i hockey och pengar från avkastningen i Gävle Bingoallians kommer att fortsätta bidra till den ekonomiska situationen i föreningen.

 

Vill du läsa mer om föreningen så klicka på nedanstående länk:

http://www.klubben.se/hillehockey/start.html

Text: Tobias Bokström

Följ oss på Facebook