Stipendium år 2016

Stipendium år 2016

Nominering av stipendiater, med beskrivning och motivering till nomineringen, skall inlämnas skriftligen av medlemsföreningen/organisationen till Gävle Bingoallians

Det hade detta år inkommit 15 nomineringar, från 14 medlemsföreningar. Styrelsen för Gävle Bingoallians har beslutat tilldela stipendierna till nedanstående stipendiater.  

Årets stipendiater är Jessica Wallman från Gefle Gymnastikförening, med följande motivering:

” Jessica är något av ”spindeln i nätet” för Gefle Gymnastikförening, där hon ansvarar för verksamheten i Gymnastikens Hus som drivs i föreningens regi, där över 1300 medlemmar tränar i dagsläget. Jessica är också en engagerad styrelsemedlem som driver många olika projekt, där hon med en aldrig sinande energi söker nya möjligheter för föreningen att utvecklas.  Gefle Gymnastikförening har på några år dubblerat sin storlek och Jessica har haft en stor del i den utvecklingen. Hennes grundinställning är att ”inget är omöjligt” och hennes enorma engagemang och glädje smittar av sig till alla i hennes närhet. "

Samt Thomas Persson  från Gefle IF Friidrott, med följande motivering: 

” Thomas har sedan slutet av sin aktiva karriär, gått olika tränarutbildningar samt genomfört  SFIF:s domarutbildning och har varit chefsfunktionär i främst hopp vid GIF:s stora tävlingar sedan sent 1990-tal. År 2002 så startade han sin tränarkarriär då  han tillsammans med flera började som tränare i en framgångsrik ungdomsgrupp. Thomas har sedan dess fortsatt att skörda framgångar med sina aktiva. Thomas är en lagspelare som inte framhäver sig själv och som alltid är beredd att hjälpa aktiva, även de som inte alltid ses som stora talanger. Thomas är en mycket strukturerad tränare som samtidigt kan improvisera vid behov.  Att vara tränare för aktiva med ambitioner och på en hög nivå krävs näst intill ett engagemang sju dagar i veckan året om. Att Thomas kan göra detta, vid sidan av sitt arbete, är beundransvärt och visar på en stor lidelse för uppgiften. Thomas sköter också administration och analys/utvärdering för Gefle IF:s samtliga elitaktiva och han sitter med i tränarkommittén.”

Gävle Bingoallians tackar alla medlemsföreningar för de inlämnade nomineringarna och Gratulerar de två stipendiaterna

Följ oss på Facebook