Sveriges bingohallar

Bingo är ett billigt och enkelt sätt att få lite spänning i vardagen, och även ett sätt att både umgås med och träffa nya människor. I Sverige finns idag ungefär ett 70-tal bingohallar och de flesta av dessa är med i SVEBICO, Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation. Att vara med i denna organisation betyder att bingohallen är laglig och sköts på ett seriöst sätt. SVEBICO engagerar sig i frågor som rör spelmissbruk, och arbetar för att hela spelverksamheten ska öka. SVEBICO är remissinstans i olika utredningar och samarbetar även med ett antal olika organisationer, bland annat Riksidrottsförbundet.

Bingohallarnas historia

Bingons historia i Sverige tog sin början på 60-talet. En idrottsförening i Skåne behövde få in pengar till sin klubbkassa, och anordnade därför bingospel. När flera andra idrottsföreningar fick nys om detta hakade de på, och plötsligt var bingo ett mycket populärt spel. Det spelades bingo på över 500 platser i Sverige under den här tiden, helt utan tillstånd eftersom man inte visste att bingospel var att jämföra med lotteri, som krävde tillstånd. Ett domstolsbeslut bestämde senare att ett tillstånd var nödvändigt också för bingospelande. Tillståndet sökte man då hos polisen, men idag är det Länsstyrelsen som tar hand om dessa tillstånd.

Hög nivå på kontroller och säkerhet

Länsstyrelsen och Lotteriinspektionen har hårda och höga krav på bingospelandet, och är noga med att utbilda både de anställda och särskilda kontrollanter på en bingohall. Alla uppgifter från alla spel lagras i en dator och kontrolleras noga. Godkända tryckerier trycker bingobrickorna, och brickorna registreras på den bingohall de ska till.

Hitta din bingohall

De flesta bingohallar i Sverige har öppet från morgon till sen kväll. På Internet hittar du all information gällande bingohallarnas adresser, öppettider och exakt när en viss typ av spel äger rum. Spelreglerna är exakt lika i alla bingohallar, det som kan variera är spelordningar och vinster. Alla bingohallar har värdar och värdinnor som hjälper dig om du har några funderingar.

På hemsidan www.svebico.se listas alla Sveriges bingohallar med information om bland annat öppettider.

Bingo stödjer idrotten och andra ideella föreningar

Alla bingohallar i Sverige drivs av olika föreningar, och utan pengarna från bingon skulle många föreningar få svårt att klara sig och skulle då behöva minska sin verksamhet. Allt överskott från bingospelandet går till föreningslivet, och det är stora summor pengar det handlar om. Sedan bingon startade på 1960-talet har sammanlagt över tio miljarder kronor gått till föreningslivet.

Även om bingo erbjuder många vinstmöjligheter är det inte alltid man har turen på sin sida. Då kan det vara skönt att veta att de förlorade pengarna går till en bra sak, och att man stödjer en föreningen.

Följ oss på Facebook