Vegas

Vegas är ett värdeautomatspel från Svenska Spel där den maximala insatsen är fem kronor och högsta vinsten är 600 kronor. Vegasautomaterna lanserades 1996 och består av klassiska hjulspel, pokerspel och nummerspel. Vegas är idag det enskilt största spelet på den svenska spelmarknaden.

Svenska Spel har tillstånd för 7 500 automater. Idag finns det närmare 6 800 Vegasautomater placerade på ca 2 200 restauranger och bingohallar runt om i landet.

Av Svenska Spels vinst går 500 miljoner kronor till Riksidrottsförbundets barn- och ungdomssatsning Idrottslyftet. Resten av vinsten går oavkortat tillbaka till statskassan. 2009 blev vinsten för hela bolaget 4 977 miljoner kronor.

Den nedre åldersgränsen för Vegas är 18 år, men alla som är 25 år eller yngre ska visa legitimation för att få spela på värdeautomaterna. Detta gäller även i målsmans sällskap.

Vegasspelaren

69 % av dem som spelar Vegas är män och 58 % är över 30 år. Medelåldern för Vegasspelaren är 37 år. I snitt spenderar spelarna 5 300 kronor/år på Vegas. För spelarna upplevs Vegas som engagerande, snabbt och spännande.

Spelansvar – nu och i framtiden

Vårt ansvar är att se till att spelet förblir ett nöje för våra kunder. Därför arbetar Svenska Spel mycket aktivt med spelansvar och med förebyggande åtgärder för att minimera osunt spelande. Se mer på www.svenskaspel.se

 

Följ oss på Facebook